پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182620
روحاني در جلسه مشترک هيات دولت با استانداران سراسر کشور:
مجلس آينده متعلق به يک حزب و جناح نخواهد بود/ نظارت و اجرا نبايد در انتخابات مخلوط شوند
تاریخ انتشار : 1394/05/28 17:25:59
نمایش : 855
رئيس جمهور با بيان اين که مجلس آينده متعلق به يک حزب و جناح نخواهد بود، گفت: نظارت و اجرا نبايد در انتخابات مخلوط شوند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست‌جمهوري، حسن روحاني صبح امروز چهارشنبه رييس جمهوري کشورمان در نشست مشترک هيات دولت و استانداران سراسر کشور، مذاکره را يک دانش، فن و هنر دانست و با تاکيد بر اينکه دولت تدبير و اميد با رويکرد تعامل سازنده وارد عرصه مذاکرات هسته‌اي شد، گفت: ايران اسلامي در مذاکرات هسته‌اي به هيچ وجه از اصول و اهداف اصلي خود کوتاه نيامد.

وي با اشاره به اينکه «معناي مذاکره واقعي تعامل و بده بستان است»، گفت: حفظ غني‌سازي و حق تحقيق و توسعه براي مراحل پيشرفته‌تر اين دانش و برخورداري از مکاني براي اين فعاليت‌ها که براي ما داراي تضمين باشد، اهداف اصلي بود که توانستيم آنها را به خوبي تثبيت کنيم.

روحاني در ادامه با بيان اينکه وضعيت فعلي موضوع هسته‌اي شرايط ويژه و جديدي را براي کشورمان، منطقه و جهان پديد آورده، گفت: اساس توفيق بزرگي که تا اين مرحله در موضوع هسته‌اي بدست آمده مربوط به ايستادگي و مقاومت مردم، لطف خداوند و حمايت‌ها و هدايت‌هاي رهبر معظم انقلاب است. اما اگر مجموعه رفتار دولت که چراغ سبز لازم را مبني بر تمايل به حل و فصل واقعي اين موضوع به افکار عمومي دنيا نشان داد نبود، حل و فصل اين پرونده محال بود.

روحاني افزود: آنچه بسيار اهميت دارد اين بود که مجموعه رفتار دولت تدبير و اميد علامتي را به دنيا نشان داد مبني بر اينکه ما مصمم به تعامل سازنده هستيم و دنيا اين علامت را دريافت کرد. صدور اين نشانه و علامت با زبان و بيانيه خواندن مقدور نبود بلکه اين اتفاق در مقام تصميم، عمل و اجرا روي داد.

رييس جمهوري با بيان اين که تا اين چراغ سبز به دنيا نشان داده نمي‌شد قدرت‌هاي بزرگ حاضر به نشستن پشت ميز «مذاکره» نبودند، اظهارداشت: آنچه گاهي پيش از اين انجام مي‌شد صرفاً نشستن پشت ميز و بيانيه خواندن بود و مذاکره‌اي انجام نمي شد در حالي که ما نياز به مذاکره واقعي داشتيم.

روحاني تصريح کرد: مذاکره واقعي يعني آنکه ما حرف طرف مذاکره را بفهميم و حرف و منظور خودمان را نيز به او بفهمانيم و در اين بين راه ميانه‌اي را براي رسيدن به توافق کشف کنيم.

رييس جمهوري با تأکيد بر اينکه توان مذاکره از ملزومات اوليه و بديهي مذاکره است، خاطرنشان ساخت: متأسفانه برخي فکر مي‌کنند با شعار و درشت‌گويي مي‌شود عالم بشريت را تسليم کرد اما مذاکره روال ديگري دارد. در مذاکره بايد هر يک از طرفين مذاکره، طرف مقابل خود را به نقطه‌اي اميدوار کند و اساساً مذاکره بايد بر ايجاد نقطه اميد بنا شود.

روحاني ادامه داد: مذاکره يعني اين که طرف مقابل اگر احساس مي‌کند که نمي‌تواند به صد در صد اهداف خود برسد - که اساساً چنين چيزي در مذاکره معنا و مفهوم هم ندارد - اما دو طرف مذاکره اهداف حداقلي را براي خود در نظر بگيرند تا فضايي براي گفتگو ايجاد شود و در اين ميان فرصتي براي چانه‌زني وجود داشته باشد.

رييس جمهوري گفت: هر مذاکره‌اي از يک نقطه عزيمتي‌ شروع مي‌شود تا طرفين پس از مذاکره به يک نقطه تلاقي برسند و طبيعي است که هر يک از طرفين، اين نقطه تلاقي را جايي در ميدان طرف مقابل خود ترسيم کند اما در نهايت بايد در ميانه ميدان به تفاهم برسند.

دکتر روحاني با بيان اين که کشورهاي بزرگ با صدور قطعنامه 1929 کشور ما را به آستانه جنگ برده بودند، اضافه کرد: اين قطعنامه به کشورهاي ديگر اجازه مي‌داد هر زماني که احساس نياز کردند محموله‌هاي ما را مورد بازرسي قرار دهند و اين به معناي جريان مستمر مواجهه و مقابله بود که هر لحظه مي‌توانست ، جنگ ايجاد کند.

رييس جمهوري اظهار داشت: بر اساس قطعنامه‌هايي که شوراي امنيت سازمان ملل عليه ما صادر کرده بود ايران ذيل فصل هفت منشور ملل متحد قرار گرفته بود که کشورمان و فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران را تهديدي براي صلح و امنيت بين‌المللي معرفي مي‌کرد و با استفاده از همين اهرم بر اساس ماده 41 اين فصل از منشور ملل متحد، تحريم‌هاي ظالمانه‌اي را عليه ايران وضع کرده بودند که وضعيت بي‌سابقه‌اي را پس از انقلاب اسلامي براي کشور به وجود آورده بود.

روحاني با بيان اين که نمي‌خواهم شرايط سخت مرداد سال 92 مصادف با آغاز به کار دولت را تشريح کنم ، تصريح کرد: دولت تدبير و اميد رويکرد تعامل سازنده را برگزيد و وارد عرصه مذاکرات هسته‌اي شد. مذاکره يک دانش، فن و هنر است و نيازمند تسلط به مباني مذاکره و خواندن ذهن طرف مقابل است. معناي مذاکره واقعي تعامل و بده بستان است.

رييس جمهوري با اشاره به اينکه در مذاکره تلاش بر آن است که اهداف و دستاوردهاي اصلي حفظ شده و درباره آنچه در کوتاه مدت قابل جبران است مذاکره صورت گيرد، خاطرنشان ساخت: طبيعي است که طرف مذاکره ما هم از ورود به مذاکره اهدافي دارد. برخي فکر مي‌کنند در مذاکره ما بايد به صددرصد اهداف خود دست يابيم و طرف مقابل دستاوردش از مذاکرات صفر باشد و به ما اعتراض مي‌کنند که مثلاً چرا طرف مذاکرات ما نيز به يک سري اهدافش دست يافته است.

رييس شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اينکه قدرت‌هاي جهاني طرف مذاکره با جمهوري اسلامي در اين مذاکرات به خوبي دريافتند که فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي ايران به هيچ وجه و هيچ‌وقت متوقف نخواهد شد، ادامه داد: به جز يک کشور که شرايط متفاوتي پيدا کرد، هر کشور ديگري در دنيا به دنبال غني‌سازي رفت و بنا به هر دليلي دنيا با آن مخالفت کرد در نهايت مجبور شد به طور کامل دست از فعاليت‌هاي هسته‌اي خود بکشد و اين تنها جمهوري اسلامي ايران بود که توانست در اين کارزار مهم، اهداف اصلي و بزرگ خود را محقق کند.

روحاني رفع همه تحريم‌هاي ظالمانه در زمينه‌هاي مالي، بانکي، حمل و نقل و ساير عرصه‌هاي اقتصادي را هدف مهم ديگر دولت از ورود به عرصه مذاکره ذکر کرد و اظهارداشت: اين هدف نيز به خوبي محقق شد و مقرر شده است که طرف مقابل، در آستانه آغاز اجراي توافقات صراحتاً لغو تحريم‌ها را اعلام کند و با توجه به اينکه آنها ابتدا فقط به تعليق و سپس لغو تدريجي تحريم‌ها اصرار مي‌ورزيدند، لغو کامل و يکجاي تحريم‌هاي اقتصادي براي ما دستاورد بزرگي است.

رييس جمهوري، لغو قعطنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه کشورمان را به طور يکجا و در يک نشست رسمي، دستاورد بسيار مهم سياسي مذاکرات هسته‌اي برشمرد و تصريح کرد: اينکه کشوري بتواند طي يک قطعنامه شش قطعنامه ديگر شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه خود را لغو کرده و ضمن آن «برجام» بعنوان توافقنامه هسته‌اي را به تأييد اين شورا برساند که متضمن حفظ حق غني‌سازي، تحقيق و توسعه و رفع همه تحريم‌ها مي‌باشد و در ادامه نيز از حق تجاري سازي فعاليت‌هاي هسته‌اي‌اش برخوردار شود و به همکاري هسته‌اي با کشورهاي ديگر دنيا بپردازد، دستاوردي بزرگ و بي‌مثال است.

روحاني با طرح اين سؤال که کجا در تاريخ سراغ داريد که ايران در يک موضوع بين‌المللي مربوط به حقوقش در برابر 6 قدرت دنيا بنشيند و به تمام اهداف اصلي‌اش برسد؟، خاطرنشان ساخت: پيروزي هسته‌اي در تاريخ کشورمان بي‌سابقه بود و نمي‌دانم چرا عده‌اي اين افتخار را که متعلق به يک ملت بزرگ در برابر قدرت‌هاي جهان است، زير لب ذکر مي‌کنند. اين افتخار تنها متعلق به دولت نيست بلکه متعلق به همه ملت و حتي همه کشورهاي در حال توسعه و راهنماي آنها به سمت احقاق حقوقشان است و بايد آن را با صداي بلند بيان کرد.

رييس جمهوري در ادامه سخنان خود با بيان اين که براي حرکت موفق به سمت آينده نياز به اميد، اعتماد، اتحاد و اراده ملي داريم گفت: وقتي ملتي به آينده خودش، نظامش و دولتش اعتماد داشته باشد سرمايه اجتماعي به وجود مي‌آيد و ملت با اراده محکم در صحنه حاضر مي‌شود و در سايه اين اعتماد و اميد ملي حاصل از آن مي‌توان بر هر مشکلي فائق آمد.

روحاني با اشاره به اينکه «با توجه به ادامه تحريم‌ها تا پيش از آغاز اجراي «برجام» و قيمت فعلي نفت و مشکلات ديگري مثل خشکسالي مستمر و ادامه‌دار، با محدوديت منابع مواجه هستيم»، افزود: البته اينها بدان معنا نيست که نمي‌توان بر مشکلات غلبه کرد و اساساً هنر دولت اين است که در شرايط سخت منابع محدود را به شکل صحيح مديريت کند و البته در اين مسير بايد از همراهي و حمايت مردم و همه قوا بهره‌مند شود. چنانکه توفيقات ما در عرصه هسته‌اي نيز مرهون همين همدلي، انسجام و همکاري همگاني بود.

رييس جمهوري دستيابي به اجماع ملي را مهمترين مقدمه در رسيدن به توفيقات هسته‌اي برشمرد و اظهار داشت: اين کار بزرگ و هنر عظيمي بود که به سمتي حرکت کرديم که دولت در کنار قواي ديگر، مقام معظم رهبري و برخورداري از پشتيباني عمومي ملت ، حرکت صحيحي را بنيان گذاشته و به پيش برد تا اين پيروزي بزرگ نصيب ملت شد.

روحاني اضافه کرد: امروز و در نتيجه حصول توافق يک فضاي آرام و مناسب در داخل کشور، منطقه و عرصه بين‌المللي پيش روي ما ايجاد شده که براي استفاده صحيح از آن نيازمند حفظ همان اجماع ملي هستيم که منجر به توافق هسته‌اي شد. رويکرد ما همچنان تعامل سازنده و تلاش براي گسترش صلح و پرهيز از ظلم و تجاوز به ديگران است و البته کشوري هستيم که ثابت کرده‌ايم ظلم و زور و تجاوز را هرگز نمي‌پذيريم.

رييس جمهوري با تأکيد بر اينکه رويکرد جمهوري اسلامي ايران پافشاري بر حل و فصل همه معضلات جهان از طريق مذاکره و گفتگوست، اظهار داشت: نبايد فکر کنيم پس از حصول توافق مي‌توانيم هر طور که بخواهيم حرف بزنيم و عمل کنيم و ديگران در برابر اين تغيير رفتار ما واکنشي نخواهند داشت. بايد همان مسير سازنده را به درستي به پيش ببريم، همان راهي را که مردم در خرداد 92 به آن اقبال کردند و عامل اين توفيق بود که اگر آن راه را ادامه ندهيم چه بسا توافق نيز پايدار نباشد.

روحاني در ادامه سخنان خود با بيان اين که بايد همه توان و استعدادهاي خود را در شرايط جديدي که پيش روي ما قرار گرفته به کار بگيريم، تصريح کرد: وزرا، استانداران و همه مسئولان دولتي امروز بايد احساس کنند که سنگيني بار مسئوليت‌شان دو چندان شده است به خصوص آنکه اگر کسي تا ديروز دنبال بهانه بود که بگويد تحريم‌ها نمي‌گذارند کار کنيم، امروز در برابر مطالبات و خواست‌هاي مردم اين بهانه نيز از اعتبار ساقط شده است.

رييس جمهوري با اشاره به اينکه البته مردم ما به خوبي توجه دارند که با رفع تحريم‌ها همه مشکلات يکروزه سامان نمي‌يابد، خاطرنشان ساخت: اين نکته مهمي است اما از آن مهمتر اميدي است که در جامعه ايجاد شده و مردم مي‌بينند که نظام مقتدري دارند که بزرگترين معضل سياسي بين‌المللي را با انگشت تدبير خود حل و فصل مي‌کند و براي موفقيت در آينده بايد اين اميد، تدبير، اعتماد و تلاش متقابل بين مردم و دولت و حاکميت، تداوم يابد.

روحاني با اشاره به بهانه‌جويي‌هاي برخي بدخواهان که همواره مي‌گفتند توافق در مسأله هسته‌اي ممکن نيست، گفت: همين افراد امروز که توافق حاصل شده مي‌گويند کسي حاضر نيست به ايران آمده و سرمايه و تکنولوژي با خود بياورد اما مطمئنم که سرمايه و تکنولوژي خيلي زودتر از آنچه در مخيله اين بدخواهان است، مسير خود را براي ورود به اين کشور پيدا مي‌کند و البته ما بايد اراده خودمان را براي تعامل با جهان همچون گذشته به خوبي حفظ کرده و به دنيا نشان دهيم.

رييس جمهوري اضافه کرد: نبايد اجازه دهيم بروکراسي پيچيده مانع ورود سرمايه و تکنولوژي به کشور شود و در اين بين وزارتخانه‌هايي که در اولويت جذب سرمايه و تکنولوژي هستند بايد موانع را برطرف کرده و به خصوص شرکت‌هاي دانش‌بنيان در عرصه‌هاي مختلف براي جذب همکارانشان در دنيا تلاش کنند و هر استعداد، ظرفيت و تواني در هر نقطه کشور از ديده پنهان نماند.

روحاني با اشاره به اينکه در جريان سفرهايم به استان‌هاي مختلف و به ويژه در جلسات توسعه استان‌ها آمادگي سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي را آشکارا ديده‌ام و معتقدم شرايط براي يک تحول بزرگ در کشور آماده است، اظهار داشت: دولت کاملاً آماده است تا اختيارات لازم را براي جذب سرمايه و تکنولوژي و توليد مشترک به استان‌ها بدهد و موانع پيش روي سرمايه گذاران داخلي را به سرعت برطرف کند و همه به اين مسأله باور داشته باشند که هر قدمي براي پيشرفت کشور حتي اگر يک روز زودتر برداشته شود به اندازه خود براي کشور مهم است.

رييس جمهوري با بيان اين که هدف ما در نهايت تحقق اقتصاد مقاومتي است، تصريح کرد: قطعاً شرايط پساتحريم براي تحقق اقتصاد مقاومتي بهتر از قبل است و در کنار اين شرايط جديد بايد فضاي مناسب اجتماعي و سياسي را نيز فراهم کنيم.

روحاني در توضيح الزامات فضاي مناسب اجتماعي و سياسي براي پيشرفت سريع کشور تأکيد کرد: هيچ حزب، جناح و گروه قانوني در کشور نبايد احساس يأس کنند.

رييس جمهوري با بيان اين که مجلس شوراي اسلامي آينده متعلق به يک حزب و جناح نخواهد بود، افزود: اين نظر مقام معظم رهبري و گفته قانون اساسي ماست و مگر مي‌شود جناحي بگويد که من يک خم رنگرزي پيدا کرده‌ام که مي‌توانم آنجا را به هر رنگي که بخواهم درآورم؛ اينگونه نيست.

روحاني با بيان اين که «اينجا جمهوري اسلامي ايران است و قانون اساسي در آن حاکم است»، اظهار داشت: ما جايي را در کشور نداريم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که مي‌خواهند با استفاده از تجربياتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحي که باشند رد صلاحيت کند. تمام گروه‌ها و دسته‌جات سياسي قانوني مورد احترام هستند. همه از نظر دولت برابرند و آن جايي که بايد بگويد فردي براي شرکت در انتخابات صالح است يا نه هيأت‌هاي اجرايي هستند و ما هيأت اجرايي نداريم که يک جناح را تأييد صلاحيت کند و يک جناح ديگر را تأييد صلاحيت نکند.

رييس جمهوري تأکيد کرد: شوراي محترم نگهبان ناظر است نه مجري. مجري انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاري انتخابات است و دستگاهي هم پيش‌بيني شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگيرد. شوراي نگهبان چشم است و چشم نمي‌تواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نبايد مخلوط شوند بايد به قانون اساسي کاملاً توجه کرده و عمل کنيم.

روحاني تصريح کرد: پيروزي هسته‌اي براي اين نبود که ما در عرصه هسته‌اي پيروز شويم و در بقيه عرصه‌ها پيروزي بدست نياوريم. پيروزي هسته‌اي آغازي براي پيروزي‌هاي همه جانبه و پي در پي بود و انتخابات مجلس شوراي اسلامي بايد انتخاباتي با شور و شکوه باشد که همه مردم در آن شرکت کنند.

رييس جمهوري با اشاره به اينکه همزمان با انتخابات مجلس انتخابات خبرگان نيز برگزار مي‌شود که براي ما بسيار مهم است، اضافه کرد: اگر همه به اين باور مهم برسيم که تصميم‌گير براي اين کشور ملت ايران هستند مشکل حل خواهد شد و اگر کسي غير از اين، تفکر ديگري داشته باشد تيشه بر ريشه جمهوري اسلامي زده است.

روحاني با اشاره به اين که امام راحل معتقد بود ميزان رأي ملت است، اظهار داشت: ما فقط بايد زمينه را براي برگزاري يک انتخابات سالم و باشکوه آماده کنيم. مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامي که در آن زمان حتي شوراي نگهبان نيز وجود نداشت و همه حتي گروهک‌هاي مخرب در آن حضور داشتند بهترين مجلس تاريخ اين کشور نبود؟ ملت ايران ملتي بالغ، باتجربه و بزرگ است که به خوبي براي آينده خود تصميم مي‌گيرد.

رييس جمهوري خطاب به حاضرين گفت: در دوران پساتحريم شما علاوه بر تأمين امنيت به عنوان يک اصل مهم که بيش از همه مسئوليت آن بر عهده وزارت کشور و استان‌هاي مرزي است، دو وظيفه مهم و سنگين ديگر نيز بر عهده داريد. اول يک حرکت بزرگ اقتصادي و جذب سرمايه و تکنولوژي و دوم برگزاري باشکوه، دقيق و سالم انتخاباتي که همه در آن مشارکت کرده و به آن افتخار کنيم.

روحاني اظهار داشت: همانگونه که دنيا پس از به نتيجه رسيدن مذاکرات هسته‌اي با ديده احترام به ايران نگاه مي‌کند بايد انتخاباتي برگزار کنيم که دنيا با افتخار و احترام به آن نگاه کند.

رييس جمهوري در پايان سخنان خود از مقام معظم رهبري ، مردم و همه کساني که به هر نحو در طول 22 ماه مذاکرات هسته‌اي در بدنه دولت و يا ديگر ارگان‌هاي کشور در کسب توفيق هسته‌اي مشارکت داشته‌اند، تقدير و تشکر کرد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html